Latest news

Work completes at £39m Conwy County Borough Council offices

Work has completed at the new 100,000 sq ft civic building in Colwyn Bay town centre, North Wales, which will accommodate approximately 780 Conwy County Borough Council workers and replace up to 13 existing offices.

The four-storey, AHR designed BREEAM ‘Excellent’ rated building has been built by principal contractor, Bowmer & Kirkland, and has been forward funded by M&G Investments.

The scheme is the latest phase in the council’s continued regeneration of the town, which has seen over £50m invested to modernise the historic promenade, coastal defences, along with a new beach and the redevelopment of the stadium and events centre at Parc Eirias.

National development and urban regeneration specialists, Muse Developments, gained planning approval for the project in 2016 after being selected as the council’s preferred developer.

Mike Horner, development director at Muse Developments, said: “We’re delighted to see the finished building, which will improve service delivery, reduce the council’s carbon footprint, while importantly bringing colleagues from across Conwy County Borough Council together under one roof.

“With further regeneration set to take place in the town, it really is an important milestone in the Colwyn Bay story.”

Cllr Gareth Jones, leader, Conwy County Borough Council said: “As well as playing a part in the regeneration of Colwyn Bay, the new offices will play a significant role in modernising and streamlining the council’s operations, replacing a number of outdated buildings across the county.

“Our intention is to have our public-facing services at a central, more accessible location, making it easier for people to access the services they need.”

Dominic Manfredi, AHR director, said “We are hugely proud to have been involved in the successful design and delivery of the Council’s transformational new working environment in Colwyn Bay.

“It was important for our design to respond to the Council’s brief to encourage a more flexible approach to working. Designed around a central atrium space the building places an emphasis on agility and collaboration. An impressive amount of natural light is distributed throughout the workspace, promoting openness and connectivity to the surrounding seaside town.”

The next phase of development includes plans to redevelop an existing Grade II listed civic building to the east of the town for residential uses.