TOTAL VALUE
£200M
TARGET END DATE
2020
DURATION
7Y

Project Description

Our masterplan is founded on two major public spaces linked by a strong axial route providing connectivity to and from the wider community. This approach reinforces links with the town centre, transport hubs (including the bus station) and existing routes through the site. The design ensures that early phases can be delivered within a robust but flexible framework that will achieve real change over the medium to long term.

The vision will be delivered by:
• improving the perceived quality of the area, with significant improvements to public realm
• enhancing first impressions by paying particular attention to approach and entry
• achieving momentum through environmental change so the regeneration process becomes self-propelling.

Our ten year partnership will transform an in-town office district developed in the 1970s and 1980s into an urban business park, helping establish Basingstoke as a leading commercial location in the M3 corridor (which has been restricted by a lack of investment in recent years).

The first phase of development, a 110,000 sq ft combined Waitrose and John Lewis at Home store for the John Lewis Partnership, opened in November 2015.

Responsible business

Improving The Environment

Improving The Environment

As well as reviewing the wider transport links, a key masterplan objective is to deliver car parking densities at appropriate levels to meet occupier expectations.
Enhancing communities

Enhancing communities

Basing View enjoys a town centre location (adjacent to retail, leisure, cultural and public transport amenities), as well as proximity to the motorway network and a skilled labour pool.
Working Together With Our Supply Chain

Working Together With Our Supply Chain

The project has the potential to double the number of jobs currently available at the park to around 10,000 over 10 years.