TOTAL VALUE
£185M
TARGET END DATE
2021
DURATION
7Y

Project Description

Victoria Station has been transformed through a £44m refurbishment programme. It forms part of a £1bn+ investment programme to boost rail capacity across the north of England.

Our masterplan accommodates an office building and two residential buildings, with potential to provide 615,000 sq ft gross space.

The eight storey office building is circa 150,000 sq ft gross with car parking beneath. The residential buildings will comprise up to 520 units. High quality public space, landscaping and car parking will be delivered with the buildings.

Planning consent was secured in September 2016 and the anticipated construction start date is Q4 2017.

Responsible business

Planet

Planet

The New Victoria site has excellent prominence to the inner ring road, at the top of Corporation Street, and Manchester City Council has expressed a desire to see a high density landmark scheme on the Fishdock, which is an important city centre gateway.
People

People

New Victoria enjoys a highly sustainable, city centre location and Muse’s proposals benefit from unrivalled access to public transport, with a direct link into the station and the associated amenities that will be provided as part of the transformation.
Profit

Profit

Active uses such as restaurants, coffee shops and bars are planned for the ground floor areas which will address a re-planned Corporation Street and a new pedestrian route providing direct access into Victoria Station via a new Eastgate.